Home / Oturma Odası Dekorasyonu / Gri Mavi Koltuk Dekorasyonu

Gri Mavi Koltuk Dekorasyonu

Gri mavi koltuk dekorasyonu, ev dekorasyonlarında en çok tercih edilen dekorasyon modellerinden biri olmaktadır. Gri mavi koltuk dekorasyonları hem klasik stil hem de modern stil dekorasyonlarda kullanılabilmektedir. Gri ve mavi renklerinin hoş beraberliği ile oluşturulan bu tarz dekorasyonlarla mekânların şık ve estetik gözükmesi kolaylaşmaktadır. Gri mavi koltuk dekorasyonlarında kullanılan diğer dekorasyon öğelerinin; duvarların ve halıların da bu renklerle uyum içerisinde olabilecek renkler olması gerekmektedir.

Gri Mavi Koltuk Dekorasyonu Özellikleri Nelerdir?

İç mekân dekorasyonlarında mavi renk tonlarında salon dekorasyonu için gri mavi koltuk tasarımları çok iyi bir uyum sağlamaktadır. Mavi ve gri; soğuk renkler grubunda yer almakta olup aynı zamanda yaşam alanlarında ruhsal anlamda sakinleştirici bir etki de bırakmaktadır. Son zamanların en favori dekorasyon renklerinden olan gir ile mavinin birlikteliği ise koltuk takımı modellerinde çok iyi durmaktadır. Renkli ve estetik görünüme sahip olan salon dekorasyonları için en iyi tercihlerden birisi de her zaman için gri ve mavi koltuk tasarımları olmaktadır. Gri ve mavi koltuk dekorasyonlarında gri renk tonuyla kullanılan mavi renk tonları aşağıda sıralanmıştır;

• Çivit Mavisi
  • Deniz Mavisi
  • Gece Mavisi
  • Koyu Mavi
  • Lacivert
  • Açık Mavi

Gri ve çivit mavisi kullanılan koltuk dekorasyonları ile mekânlarda yatıştırıcı ve sakinleştirici bir etki meydana gelmektedir. Bu sebeple çivit mavisi ile gri en çok tercih edilen renk tonları olmaktadır. Gri mavi koltuk dekorasyonunda kullanılacak olan duvar dekorasyonu renkleri ise beyaz ve kırık beyaz renkleridir. Aynı zamanda özellikle büyük olan salon ve oturma odaları için gri ve mavi koltuk tasarımları ile siyah renkli olan diğer dekorasyon parçaları da bölünemez bir parça gibi uyum sağlayacaktır.

Gri mavi koltuk dekorasyonlarında kullanılacak olan halıların ise dar alana sahip olan odalarda açık tona sahip olan renklerden tercih edilmesi gerekmektedir. Geniş bir alana sahip olan salonlardaysa gri mavi koltuk dekorasyonlarıyla koyu renklerden oluşan halılar rahatlıkla kullanılabilmektedir.

About iga